Slávnostné otvorenie športového kontajnerového zázemia pre Atletický klub Krupina na Mestskom športovom štadióne

Mesto Krupina vybudovalo a slávnostne otvorilo nové kontajnerové zázemie pre Atletický klub Krupina na Mestskom športovom štadióne. Slávnostné otvorenie sa konalo 6. júla 2024 v rámci športovej udalosti- Rozbehajme Krupinu, ktorú organizoval Atletický klub Krupina.

Toto moderné zariadenie je výsledkom spoločného úsilia mesta, sponzorov a športových organizácií, a je určené na podporu športových aktivít a rozvoj talentov našich mladých športovcov.

Mestu Krupina sa podarilo v roku 2022 zrealizovať plnohodnotnú atletickú dráhu s modernými polyuretánovými povrchmi /tartan/ pre všetkých tých, ktorí sa venujú športu profesionálne, amatérsky, alebo s cieľom behať a aktívne športovať a upevňovať si svoje zdravie. Celkový náklad atletickej dráhy bol 528.520,66 €, pričom 200.000 € Mesto získalo ako nenávratnú dotáciu od Slovenského atletického zväzu. Ak hovoríme o náklade na stavbu, netýkala sa len atletickej dráhy v dĺžke 400 m /4dráhy na ovále a 6 dráh na šprintérskej rovinke/ ale aj vytvorených atletických sektorov a nových hracích prvkov a doplnkov zariadenia ihriska.

Realizácia uvedenej investičnej akcie bola ukončená v auguste 2022 a obe strany zhodne deklarovali, že majú záujem, aby zrekonštruovaný športový štadión umožňoval realizáciu plného profilu súťažných atletických disciplín počas plánovanej tréningovej činnosti a organizovania atletických podujatí. Na základe uvedeného bolo v decembri 2022 podpísané Memorandum o spolupráci medzi Mestom Krupina a Slovenským atletickým zväzom, ktorého predmetom bol záväzok Mesta Krupina, že vynaloží maximálne úsilie, aby zabezpečilo realizáciu doplňujúcich technických zariadení a dovybavenia zrekonštruovanej športovej infraštruktúry. S cieľom dosiahnuť tento spoločný záujem navýšil Slovenský atletický zväz výšku pôvodnej dotácie na rekonštrukciu bežeckého oválu o 50.000,- EUR. Mesto tak ušetrilo vlastné finančné prostriedky, ktoré následne mohlo použiť na splnenie si svojho záväzku – vybudovanie športového zázemia pre Atletický klub Krupina.

Mesto Krupina zabezpečilo vypracovanie projektovej dokumentácie, ktorú vypracoval pán Zdenko Lalka v celkovej sume 3.900 €. Následne boli vykonané všetky potrebné kroky pre vydanie stavebného povolenia na realizáciu stavby zázemia pre Atletický klub Krupina a bolo vykonané verejné obstarávanie na výber zhotoviteľa tohto diela. Úspešnou firmou vo verejnom obstarávaní, s najnižšou cenovou ponukou bola spoločnosť VERÓNY OaS s.r.o. Krupina, s ktorou Mesto Krupina uzatvorilo dňa 20.12.2023 Zmluvu o dielo v sume 107.917,08 €. Z rozpočtu Mesta bola uhradená celková suma investície, ktorá po započítaní dobudovania systému ochrany pred bleskom a nevyhnutnej výmeny dotknutej časti betónového oplotenia dosiahla výšku 120.018,51 €.

Týmto chceme vyjadriť poďakovanie p. Petrovi Korčokovi, ktorý zo svojej pozície prezidenta Slovenského atletického zväzu inšpiroval a podporil tento projekt.

Zároveň veľké poďakovanie patrí aj p. Tomášovi Verónymu zo spoločnosti VERONY OaS s.r.o. Krupina za vybudovanie a darovanie osvetlenia atletickej dráhy v sume cca 17.850 €.

Poďakovanie patrí poslancom MsZ v Krupine, ktorí odsúhlasili tento zmysluplný návrh, zamestnancom projektového oddelenia a oddelenia výstavby, ŽP a RR – p. Ing. Dajane Bellákovej, Ing. Norbertovi Kempovi a p. Zdenkovi Lalkovi.

Priložené fotografie


Vytlačené z webovej stránky https://www.krupina.sk/
Stránku vytvorilo r65 studio s.r.o., J.Mikulku 7, 963 01, Krupina, www.r65studio.sk / 0908 519 314.
Obsah generuje redakčný systém AdministriX.