Slávnostné otvorenie športového kontajnerového zázemia pre Atletický klub Krupina na Mestskom športovom štadióne

  • 15.7.2024
  • 249x
  •   
Mesto Krupina vybudovalo a slávnostne otvorilo nové kontajnerové zázemie pre Atletický klub Krupina na Mestskom športovom štadióne. Slávnostné otvorenie sa konalo 6. júla 2024 v rámci športovej udalosti- Rozbehajme Krupinu, ktorú organizoval Atletický klub Krupina.

Toto moderné zariadenie je výsledkom spoločného úsilia mesta, sponzorov a športových organizácií, a je určené na podporu športových aktivít a rozvoj talentov našich mladých športovcov.

Mestu Krupina sa podarilo v roku 2022 zrealizovať plnohodnotnú atletickú dráhu s modernými polyuretánovými povrchmi /tartan/ pre všetkých tých, ktorí sa venujú športu profesionálne, amatérsky, alebo s cieľom behať a aktívne športovať a upevňovať si svoje zdravie. Celkový náklad atletickej dráhy bol 528.520,66 €, pričom 200.000 € Mesto získalo ako nenávratnú dotáciu od Slovenského atletického zväzu. Ak hovoríme o náklade na stavbu, netýkala sa len atletickej dráhy v dĺžke 400 m /4dráhy na ovále a 6 dráh na šprintérskej rovinke/ ale aj vytvorených atletických sektorov a nových hracích prvkov a doplnkov zariadenia ihriska.

Realizácia uvedenej investičnej akcie bola ukončená v auguste 2022 a obe strany zhodne deklarovali, že majú záujem, aby zrekonštruovaný športový štadión umožňoval realizáciu plného profilu súťažných atletických disciplín počas plánovanej tréningovej činnosti a organizovania atletických podujatí. Na základe uvedeného bolo v decembri 2022 podpísané Memorandum o spolupráci medzi Mestom Krupina a Slovenským atletickým zväzom, ktorého predmetom bol záväzok Mesta Krupina, že vynaloží maximálne úsilie, aby zabezpečilo realizáciu doplňujúcich technických zariadení a dovybavenia zrekonštruovanej športovej infraštruktúry. S cieľom dosiahnuť tento spoločný záujem navýšil Slovenský atletický zväz výšku pôvodnej dotácie na rekonštrukciu bežeckého oválu o 50.000,- EUR. Mesto tak ušetrilo vlastné finančné prostriedky, ktoré následne mohlo použiť na splnenie si svojho záväzku – vybudovanie športového zázemia pre Atletický klub Krupina.

Mesto Krupina zabezpečilo vypracovanie projektovej dokumentácie, ktorú vypracoval pán Zdenko Lalka v celkovej sume 3.900 €. Následne boli vykonané všetky potrebné kroky pre vydanie stavebného povolenia na realizáciu stavby zázemia pre Atletický klub Krupina a bolo vykonané verejné obstarávanie na výber zhotoviteľa tohto diela. Úspešnou firmou vo verejnom obstarávaní, s najnižšou cenovou ponukou bola spoločnosť VERÓNY OaS s.r.o. Krupina, s ktorou Mesto Krupina uzatvorilo dňa 20.12.2023 Zmluvu o dielo v sume 107.917,08 €. Z rozpočtu Mesta bola uhradená celková suma investície, ktorá po započítaní dobudovania systému ochrany pred bleskom a nevyhnutnej výmeny dotknutej časti betónového oplotenia dosiahla výšku 120.018,51 €.

Týmto chceme vyjadriť poďakovanie p. Petrovi Korčokovi, ktorý zo svojej pozície prezidenta Slovenského atletického zväzu inšpiroval a podporil tento projekt.

Zároveň veľké poďakovanie patrí aj p. Tomášovi Verónymu zo spoločnosti VERONY OaS s.r.o. Krupina za vybudovanie a darovanie osvetlenia atletickej dráhy v sume cca 17.850 €.

Poďakovanie patrí poslancom MsZ v Krupine, ktorí odsúhlasili tento zmysluplný návrh, zamestnancom projektového oddelenia a oddelenia výstavby, ŽP a RR – p. Ing. Dajane Bellákovej, Ing. Norbertovi Kempovi a p. Zdenkovi Lalkovi.

Priložené fotografie
OkresKrupina
RegiónHont
KrajBanskobystrický
Počet obyvateľov7 890
Rozloha8 867 ha
Nadmorská výška262 m n.m.
Prvá písomná zmienka1 238
PrimátorIng. Radoslav Vazan
PSČ963 01
KRUPINA Počasie Projekty mesta Krupina Projekty mesta Krupina podporené BBSK Projekty mesta Krupina podporené BBSK Zasadnutia MsZ online GISPLAN mesta Krupina Live kamera mesta Krupina Projekty s podporou Európskej únie

Prostriedky zo štátneho rozpočtu na šport v rokoch 2019 - 2021: 200 000,-€

Fond na podporu športu

Audiovizuálny fond

Naturpack organizácia zodpovednosti výrobcov

© 2024. Posledná aktualizácia stránky: 12.8.2024, 10:45