Poľovníci deťom

  • 27.6.2024
  • 215x
  •   
Dňa 21. júna v Domčeku CVČ prebiehalo podujatie organizované pod záštitou primátora mesta Krupina POĽOVNÍCI DEŤOM, kde bol pre deti pripravený deň plný zábavy, vzdelávania a nezabudnuteľných zážitkov.

Počas podujatia mali deti možnosť spoznať prácu a poslanie poľovníkov, naučiť sa o ochrane prírody a zvierat a dokonca si vyskúšať rôzne poľovnícke aktivity. Pripravené boli aj ukážky poľovníckych psov, sokoliarov, rôzne tvorivé dielničky a mnoho ďalších zaujímavých aktivít.

„Poľovníci deťom“ je akcia, ktorá spája zábavu a vzdelávanie. Tento rok bola pripravená pestrá paleta aktivít, ktoré deti zaujali a zároveň ich naučili nové veci o prírode a poľovníctve. Program zahŕňal:

  • Ukážky zvierat: Deti mali možnosť vidieť rôzne druhy zvierat, ktoré sú typické pre náš región. Poľovníci predviedli aj svoje lovecké psy a vysvetlili, akú úlohu majú pri poľovačkách.
  • Prezentácie a prednášky: Poľovníci pripravili zaujímavé prednášky o ochrane prírody, správaní zvierat a významu poľovníctva pre udržanie rovnováhy v ekosystéme.
  • Strelecká súťaž: Deti si mohli vyskúšať streľbu na terč vzduchovkou, pod dohľadom skúsených inštruktorov.
  • Tvorivé dielne: Kreatívne dielne, kde sa deti mohli zapojiť sa do rôznych remeselných aktivít.
  • Súťaže a hry: Rôzne hry a súťaže zamerané na zručnosti, ktoré poľovníci potrebujú pri svojej práci

Je dôležité, aby deti od malička rozumeli významu ochrany prírody a mali k nej blízky vzťah. Podujatie ‘Poľovníci deťom’ spája zábavu a vzdelávanie, čo je skvelý spôsob, ako deťom priblížiť svet poľovníctva a ochrany zvierat.

Toto podujatie bolo opäť veľkým úspechom a ukázalo, že záujem o prírodu a poľovníctvo je medzi deťmi veľký. Organizátori sa už teraz tešia na ďalší ročník a veria, že podobné akcie budú naďalej podporovať vzťah detí k prírode a jej ochrane.

Priložené fotografie
OkresKrupina
RegiónHont
KrajBanskobystrický
Počet obyvateľov7 890
Rozloha8 867 ha
Nadmorská výška262 m n.m.
Prvá písomná zmienka1 238
PrimátorIng. Radoslav Vazan
PSČ963 01
KRUPINA Počasie Projekty mesta Krupina Projekty mesta Krupina podporené BBSK Projekty mesta Krupina podporené BBSK Zasadnutia MsZ online GISPLAN mesta Krupina Live kamera mesta Krupina Projekty s podporou Európskej únie

Prostriedky zo štátneho rozpočtu na šport v rokoch 2019 - 2021: 200 000,-€

Fond na podporu športu

Audiovizuálny fond

Naturpack organizácia zodpovednosti výrobcov

© 2024. Posledná aktualizácia stránky: 28.6.2024, 08:14